Правителството на националното единство на Либия въведе извънредно положение в

...
 
Правителството на националното единство на Либия въведе извънредно положение в
Коментари Харесай

Извънредно положение в районите на сблъсъците в Триполи

 

Правителството на националното единение на Либия вкара изключително състояние в регионите на столицата, в които има въоръжени конфликти. Заявление по този въпрос направи вицепремиерът Рамадан Ахмед Бужина, съобщи БГНЕС.

„ Обявяваме изключително състояние в регионите на конфликтите и призоваваме към помирение за обезпечаване на достъп на медицински личен състав “, цитира изказването му телевизия Ал Джазира.

Либийското министерство на опазването на здравето, от своя страна, прикани страните в спора „ да дават филантропичен кулоар за евакуационни, избавителни и медицински екипи за оказване на помощ на цивилното население, останало в регионите на конфликтите “.

Уточнява се, че заместник-министърът на опазването на здравето Рамадан Абу Дженах е изискал въоръжените групировки да разгласят помирение, с цел да се даде опция за евакуирането на цивилните лица, починалите и ранените. По информация на телевизия Либия Ал Араб, от зоната на спора в южните околности на Триполи към този момент са били евакуирани 100 фамилии.

По последни данни, вследствие на конфликтите са починали девет души, а към 30 са били ранени.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР